26 Ιανουάριος 2017, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουάριος 2017, 08:35

Στην κατάψυξη όλη η Ελλάδα την Πέμπτη – Πού θα χιονίσει

  • Στην κατάψυξη όλη η Ελλάδα την Πέμπτη – Πού θα χιονίσει
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μίνι κύμα κακοκαιρίας που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, την πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πέμπτη θα χιονίσει στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βόρεια και του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Χιόνια αρχικά στα βόρεια ορεινά και σταδιακά σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά και το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας όπου πρόσκαιρα θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Χάρτης θερμοκρασιών (πηγή: meteo.gr)

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά. Πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα βροχή ή χιονόνερο στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.