24 Ιανουάριος 2017, 18:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2017, 17:26

Μήνυμα στους λαούς της Τουρκίας η επίθεση στον Αρμένιο βουλευτή Γκάρο Παϊλάν

  • Ο Γκάρο Παϊλάν τρολάρει την Άγκυρα: Κατέθεσε νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων!
    Ο Γκάρο Παϊλάν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, μιλά για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (φωτ.: Facebook / Garo Paylan)

Οι σύλλογοι και οι οργανώσεις των Ασσυρίων και των Χαλδαίων, αντιδρώντας στην ρατσιστική επίθεση που υπέστη ο Αρμένιος βουλευτής του HDP Γκάρο Παϊλάν, δήλωσαν ότι η επίθεση αυτή έγινε με στόχο να δοθεί ένα μήνυμα στους λαούς της Τουρκίας. Οι σύλλογοι αυτοί κάλεσαν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «όχι» στο επόμενο δημοψήφισμα, που αφορά τη μετατροπή του πολιτεύματος από Προεδρευομένη σε Προεδρική Δημοκρατία, ως αντίσταση στις ρατσιστικές επιθέσεις και πρακτικές, οι οποίες μάλιστα έχουν και χαρακτηριστικά θρησκευτικού ρατσισμού.

Το Λαϊκό Συνέδριο της Μεσοποταμίας, το Κόμμα Ελευθερίας της Μεσοποταμίας, το Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοποταμίας και ο Σύλλογος Αλληλοβοηθείας Μεσοποταμίας πήραν θέση για το θέμα του Παϊλάν.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής: «Δεν ανέχθηκαν τη δήλωση του Παϊλάν για τη Γενοκτονία. Με επιθέσεις που έκαναν μετά από αυτό στο πρόσωπο του Παϊλάν, ήθελαν να δώσουν και σε μας ένα μήνυμα. Μην μιλάτε για την ιστορική πραγματικότητα, γιατί αν το κάνετε, τότε κι εσείς θα έχετε αυτές τις συνέπειες!

Αποτέλεσμα εικόνας για Mezopotamya Halk Kongresi Mezopotamya Özgürlük Partisi Mezopotamya Kültür Centrum

»Αν το τουρκικό κράτος δεν είχε διαπράξει αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, δεν θα αντιδρούσε με αυτόν τον τρόπο και θα έκανε μια τέτοια επίθεση στον βουλευτή Παϊλάν, μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Το τουρκικό κράτος έχει καταληφθεί από παράνοια, πανικό και φόβο. Επί εκατό χρονια διαπράττει εγκλήματα σε όλους τους λαούς, τους σοσιαλιστές, τους δημοκράτες και φοβάται να έλθει αντιμέτωπο με αυτά τα εγκλήματα. Και όσο φοβάται να το κάνει, τόσο βυθίζεται στο βούρκο και άλλων εγκλημάτων».

Τέλος, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο βουλευτή, συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Για τους παραπάνω λόγους κάνουμε έκκληση στο λαό των Ασσυρίων, Χαλδαίων: Να πούμε "όχι" στο Προεδρικό σύστημα, το οποίο είναι ένα ισλαμιστικό φασιστικό δικτατορικό σύστημα, εχθρός του ανθρωπισμού και της ηθικής, που από το 2016 που ανακηρύχθηκε η Δημοκρατική Αυτονομία, εφαρμόζει Γενοκτονία στον κουρδικό λαό, έχοντας ακυρώσει κάθε δημοκρατικό θεσμό και έχοντας φέρει στη θέση τους τις ισλαμιστικές φασιστικές πρακτικές του τουκρικού κράτους, που εφαρμόζει με τη βία εναντίον της κοινωνίας, των γυναικών και των παιδιών.

»Ένα σύστημα που χρησιμοποιεί την Τουρκία ως φέουδό του, πνιγμένο στις κλεψιές. Ένα σύστημα που θέλει να επαναφέρει το χαλιφάτο, που προσφέρει υποστήριξη στον ISIS και είναι υπεύθυνο για θανάτους ανθρώπων σε καθημερινή βάση στο Ιράκ, τη Συρία και το Κουρδιστάν».