24 Ιανουάριος 2017, 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2017, 07:47

Αγριεύει ο καιρός την Τρίτη με ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις

  • Αγριεύει ο καιρός μέχρι την προπαραμονή των Χριστουγέννων – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα περιλαμβάνει το μίνι κύμα κακοκαιρίας που θα διαρκέσει έως και το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τρίτη αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με βροχές, και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -4 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Η κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το μεσημέρι της Τρίτης 

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι και στην Κρήτη. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.