19 Ιανουάριος 2017, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2017, 19:58

Συγγνώμη Γακουμάτου για τα περί ομοφυλοφιλίας

  • Συγγνώμη Γακουμάτου για τα περί ομοφυλοφιλίας
    Συγγνώμη ζήτησε απ’ όσους έθιξε με τις δηλώσεις του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Συγγνώμη ζήτησε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινήσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του περί ομοφυλοφιλίας. «Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα Παραπολιτικά ξεκαθαρίζω ότι «δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός, το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. «Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

»Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια», πρόσθεσε.

»Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.


Οι επίμαχες δηλώσεις στο ένατο λεπτό

Προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν τις δηλώσεις του ως ομοφοβικές, ενώ θέση πήρε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο να ανακαλέσει.

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η ΝΔ δεν ανέχεται καμία διάκριση», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.