2 Οκτώβριος 2013, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Έλληνας μηχανικός δημιούργησε κάρτα SIM για μουσουλμάνους!

  • Έλληνας μηχανικός δημιούργησε κάρτα SIM για μουσουλμάνους!

Μία νέα κάρτα SIM για απλά κινητά τηλέφωνα που απευθύνεται στους μουσουλμάνους χρήστες σχεδίασε ο Έλληνας μηχανικός, Γιάννης Χατζόπουλος.

Η διαφορά της συγκεκριμένης κάρτας σε σχέση με αυτές που κυκλοφορούν είναι ότι επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στο χρήστη να βρίσκει το τηλέφωνό του με ευκολία την κατεύθυνση της Μέκκας, να ειδοποιείται με ringtone, για την ώρα της μουσουλμανικής προσευχής, να θέτει αυτόματα το τηλέφωνο σε φραγή κλήσεων κατά την ώρα της προσευχής, να έχει πρόσβαση σε ισλαμικό ημερολόγιο κ.ά.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονται μέσα από το αποκαλούμενο SIM Application Toolkit και είναι στην ευχέρεια του παρόχου να τις ενεργοποιήσει. Όπως είναι προφανές, η SIM κάρτα του κ. Χατζόπουλου απευθύνεται σε παρόχους που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει κινητά τηλέφωνα από εταιρείες όπως η LG που διέθεταν τέτοιου είδους εφαρμογές, ενώ υπάρχουν και σχετικά apps για smartphones. Όμως, η SIM κάρτα του Έλληνα μηχανικού μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στις πιο φθηνές συσκευές, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους παρόχους που δραστηριοποιούνται στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Αφρικής όπου υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια μουσουλμάνοι χρήστες.

Σημειωτέον πως η κάρτα του κ. Χατζόπουλου παρουσιάζεται στην έκθεση AfricaCOM στο Κέιπ Τάουν (12-14 Νοεμβρίου 2013), ενώ την προώθηση της στην ασιατική αγορά έχει αναλάβει η εταιρεία Bluefish Technologies.

Πηγή: imerisia.gr