18 Ιανουάριος 2017, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2017, 15:35

Κακοκαιρία 30 ωρών με βροχές και χιόνια φέρνει ο Βίκτωρ

  • Κακοκαιρία 30 ωρών με βροχές και χιόνια φέρνει ο Βίκτωρ
    (Φωτ.: EPA)

Έχοντας ήδη προκαλέσει σημαντικές χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ο «Βίκτωρ», όπως ονόμασαν οι μετεωρολόγοι το νέο κύμα κακοκαιρίας, ετοιμάζεται να κορυφώσει την επίδρασή του στη χώρα μας τις επόμενες 30 περίπου ώρες. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που δημοσιεύεται στο meteo.gr, την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι βροχές και τα χιόνια σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου αναμένονται μόνο αραιές νεφώσεις.

Από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν από το απόγευμα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, και της Θεσσαλίας, θα είναι κατά τόπους αρκετά πυκνές.


Η κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το βράδυ της Τετάρτης

Την Πέμπτη έως και το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου, χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε αρκετές πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, και βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και στις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη θα είναι ισχυρά στη Θεσσαλία, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Στερεά, στις Σποράδες και στην Εύβοια, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο.