18 Ιανουάριος 2017, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2017, 08:48

Ο Βίκτωρ φέρνει ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια την Τετάρτη

  • Ο Βίκτωρ φέρνει ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια την Τετάρτη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει στην Ελλάδα την Τετάρτη ο «Βίκτωρ», το χαμηλό που συνεχίζει να στροβιλίζεται πάνω από την Ιταλία. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. Επιπλέον, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, στα κεντρικά και  βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια, και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Τα φαινόμενα κυρίως από το απόγευμα θα είναι έντονα και από το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και στην πόλη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Χάρτης με την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το απόγευμα της Τετάρτης

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών, και βαθμιαία και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από μηδέν έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.