2 Οκτώβριος 2013, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:01

Συννεφιά και βροχές! Ο καιρός για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

  • Άστατος ο καιρός στην Ελλάδα. Βροχή στον Πόντο

Συννεφιά και βροχές! Ο καιρός για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά στη Μακεδονία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε  σήμερα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με εξαίρεση τις πρωινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και από το απόγευμα στο Ν. Ευβοϊκό ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από τις βραδινές ώρες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν το πρωί βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Πηγή: meteo.gr