16 Ιανουάριος 2017, 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2017, 18:04

Οι καυτερές πιπεριές μυστικό μακροζωίας

  • Οι καυτερές πιπεριές μυστικό μακροζωίας
    (Φωτ.: Flickr / Quinn Dombrowski)

Χρειάστηκε να εξετάσουν τις διατροφικές συνήθειες 16.000 Αμερικανών επί 23 χρόνια προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση κόκκινων καυτερών πιπεριών συνδέεται με τη μειωμένη θνησιμότητα.

Ο λόγος για ερευνητές του πανεπιστημίου του Βερμόντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια της μελέτης το ποσοστό θνησιμότητας για όσους κατανάλωναν συστηματικά καυτερές πιπεριές ήταν 21,6%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για όσους δεν κατανάλωναν καυτερά ήταν 33,6%. Διαπιστώθηκε δηλαδή μια διαφορά της τάξης του 12%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι καταναλώνουν κόκκινες καυτερές πιπεριές συνήθως είναι νέοι, άνδρες και παντρεμένοι. Επίσης είναι πιο πιθανό να πίνουν αλκοόλ, να τρώνε περισσότερα λαχανικά και κρεατικά και να έχουν χαμηλή χοληστερίνη.