15 Ιανουάριος 2017, 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2017, 14:13

Μην τρώτε μετά τις 2 για να αδυνατίσετε!

  • Μην τρώτε μετά τις 2 για να αδυνατίσετε!

Έρευνα δείχνει ότι το αν τρώμε δείπνο πάρα πολύ νωρίς καίμε περισσότερο λίπος και δεν έχουμε λιγούρες για παχυντικά φαγητά. Αντίθετα αν τρώμε από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως συνηθίζουμε οι περισσότεροι, τείνουμε τελικά να είμαστε πιο πεινασμένοι.

Έτσι, τώρα οι ερευνητές μάς προτρέπουν να τρώμε ό,τι θέλουμε αλλά να ξεκινάμε στις 8 το πρωί και να έχουμε τελειώσει το φαγητό μας μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, μία πιο αυστηρή προτροπή από εκείνη που συνιστούσε να μην τρώμε μετά τις 6 το απόγευμα. Η λογική είναι ότι προσλαμβάνουμε θερμίδες μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε και τις καίμε.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι το πρωί ο μεταβολισμός μας είναι πιο ενεργός και έτσι διατηρείται το σάκχαρο του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα και καίγεται πιο εύκολα το λίπος. Η έρευνα έγινε σε 11 άνδρες και γυναίκες με παραπανίσια κιλά, οι οποίοι για 4 ημέρες έτρωγαν από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι όλα τα γεύματά τους και τις επόμενες 4 ημέρες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων κάθε μία από τις 8 ημέρες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κατά τις ημέρες όπου οι συμμετέχοντες είχαν ολοκληρώσει τα γεύματά τους μέχρι τις 2 το μεσημέρι έκαιγαν περισσότερο λίπος και είχαν λιγότερες λιγούρες για παχυντικά φαγητά.

  • Αναδημοσίευση: vita.gr