12 Ιανουάριος 2017, 16:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2017, 17:00

Τουρκική υπηκοότητα σε ξένους επενδυτές δίνει ο Ερντογάν

  • Ερντογάν: Η Τουρκία θα δει νέες νίκες τον Αύγουστο 3
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ( EPA / Γραφείο Τύπου Τούρκου προέδρου)

Mε δέλεαρ την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας προσπαθεί να προσελκύσει κεφάλαια για την ενίσχυση της χειμαζόμενης οικονομίας, για την τόνωση της οικονομίας της. Η Άγκυρα αποφάσισε να πολιτογραφεί Τούρκους όσους αλλοδαπούς αγοράζουν ακίνητα και κάνουν επενδύσεις στην Τουρκία ή έχουν μεγάλες καταθέσεις σε τουρκικές τράπεζες.

Η σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θα αγοράζουν ακίνητα στην Τουρκία, αξίας τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων και παράλληλα, θα κάνουν επενδύσεις, τουλάχιστον 2 εκατ. δολάρια ή θα έχουν καταθέσεις σε τουρκικές τράπεζες, όχι λιγότερης αξίας από 3 εκατ. δολάρια, για διάρκεια μεγαλύτερη από τρία χρόνια, θα μπορούν να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ώθηση στην τουρκική οικονομία, η οποία δοκιμάζεται από την καθίζηση του τουρισμού, λόγω των επαναλαμβανόμενων τρομοκρατικών χτυπημάτων και παρά την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία και την άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλλει η Μόσχα στην Άγκυρα.