11 Ιανουάριος 2017, 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2017, 19:48

Το καλάσνικοφ «μίλησε» για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

  • Στη Δικαιοσύνη σήμερα οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική
    (Φωτ. αρχείου)

Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας είναι πίσω απ την ένοπλη επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη κατά την οποία τραυματίστηκε ένας 34χρονος ειδικός φρουρός. Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια σχετικά με την «ταυτότητα» του καλάσνικοφ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στο χώρο της ένοπλης επίθεσης, προέκυψε ότι το ίδιο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Καλάσνοκοφ) έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στην επίθεση της 24ης Μαΐου 2014 κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ όσο και στο χτύπημα της 31ης Ιουλίου 2016 κατά του κτηρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού.

Και για τις δύο αυτές επιθέσεις έχει αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξή της η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας, καθώς επίσης και για την επίθεση (10 Νοεμβρίου 2015) με χειροβομβίδα, πάλι εναντίον αστυνομικού, που φρουρούσε την γαλλική πρεσβεία.