12 Ιανουάριος 2017, 08:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2017, 08:07

Από πού θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού την Πέμπτη

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας από τη νύχτα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Υποχώρηση του χιονιά που ταλαιπώρησε τα τελευταία 24ωρα τη χώρα προβλέπουν την Πέμπτη οι μετεωρολόγοι. Η βελτίωση του καιρού θα είναι σταδιακή και η θερμοκρασία θα ανέβει. Ωστόσο, ο παγετός θα παραμείνει κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και γρηγορά γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.


Παραλία Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.


Πάγωσαν οι καταρράκτες της Έδεσσας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε Θεσσαλία γενικά αίθριος καιρός. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.