11 Ιανουάριος 2017, 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2017, 19:04

Σοκαριστική αποκάλυψη για την 23χρονη που κακοποιούσε το 3χρονο αγοράκι της

  • Σοκαριστική αποκάλυψη για την 23χρονη που κακοποιούσε το 3χρονο αγοράκι της
    Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ανατριχιαστική ιστορία φέρνει στο φως το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία σχετίζεται με την τραγική υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης ενός 3χρονου αγοριού από την ίδια του τη μητέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Ο οργανισμός αναφέρει αρχικά ότι έστειλε άμεσα κοινωνική λειτουργό στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται το άτυχο παιδί, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες εάν χρειαστεί.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει μια σοκαριστική πτυχή της υπόθεσης. Το 2006, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δηλώνει ότι είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για κακοποίηση και παραμέληση μιας 11χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας.

Αν και είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές της περιοχής, όπως αναφέρει ο οργανισμός, δυστυχώς το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε. Η 11χρονη, για την οποία είχε γίνει η καταγγελία, είναι σήμερα η 23χρονη μητέρα θύτης που βασάνισε το 3χρονο παιδί της, διευκρινίζει ο οργανισμός.

«Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί; Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;», αναρωτιέται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».