10 Ιανουάριος 2017, 23:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2017, 21:57

Μητσοτάκης: Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω

  • Μητσοτάκης: Μαύρη σελίδα της Ιστορίας η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Tα χαρτιά του για το τι θα πράξει όταν γίνει πρωθυπουργός, άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει και αναφερόμενος στην πιθανή σύνθεση μιας κυβέρνησης υπό τον ίδιο, τόνισε ότι αυτή θα περιλαμβάνει αρκετά εξωκοινοβουλετικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι θα στραφεί σε στελέχη από την ιδιωτική οικονομία και όχι σε «παιδιά του κομματικού σωλήνα».

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησής του, υποστήριξε ότι αυτό θα βασίζεται σε κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων, με μείωση των φορολογικών συντελεστών και τους κράτους.

«Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι πραγματική μεταρρύθμιση», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις συνιστούν συνεκτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και πηγαίνουν πέρα από μνημόνιο. «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προσλαμβάνει σωρηδόν. Απολύσεις δεν θα κάνουμε, αλλά παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχθούμε», πρόσθεσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «λάθος την απευθείας σύνδεση του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών με τις ασφαλιστικές εισφορές», προσθέτοντας ότι δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος. Για το μέτωπο καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στον απόηχο της σημερινής επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για εκκαθάριση των Εξαρχείων.

Ακόμη δεσμεύτηκε για τη δημιουργία μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας. Τέλος, όσον αφορά το Προσφυγικό, σημείωσε ότι εικόνες όπως αυτές της Μόριας ή της Ειδομένης αποτελούν ντροπή για την κυβέρνηση, καλώντας τον Γιάννη Μουζάλα να παραιτηθεί λόγω «τραγικής επιχειρησιακής αποτυχίας».