10 Ιανουάριος 2017, 21:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2017, 19:28

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη με καταιγίδες και χιόνια

  • Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη με καταιγίδες και χιόνια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός στις περισσότερες περιοχές το απόγευμα της Τρίτης, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει την Ελλάδα από τα δυτικά. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -5 έως μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -6 έως μηδέν βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο χάρτης δίνει την κατανομή της πίεσης και της βροχόπτωσης/χιονόπτωσης το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι χιονοπτώσεις σημειώνονται με στίγματα (πηγή: meteo.gr)

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη  νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.