11 Ιανουάριος 2017, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2017, 10:52

Το Βάιμπλινγκεν σε ρυθμούς… Μωμόγερων! (φωτο, βίντεο)

  • Το Βάιμπλινγκεν σε ρυθμούς… Μωμόγερων! (φωτο, βίντεο)
  • Το Βάιμπλινγκεν σε ρυθμούς… Μωμόγερων! (φωτο, βίντεο) 2
  • Το Βάιμπλινγκεν σε ρυθμούς… Μωμόγερων! (φωτο, βίντεο) 3
  • Το Βάιμπλινγκεν σε ρυθμούς… Μωμόγερων! (φωτο, βίντεο) 4

Με μια μεγάλη πομπή αποτελούμενη από τους Μωμόγερους, το θίασο αλλά και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου Ποντίων Βάιμπλινγκεν «Οι Αργοναύτες», οι Πόντιοι ξεκίνησαν το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με σκοπό να ξεσηκώσουν την πόλη.

Οι Μωμόγεροι, με αρχηγό τον Κώστα Αλεξανδρίδη, παρά το τσουχτερό κρύο έκαναν το… χρέος τους, με αφετηρία το δημαρχείο και προορισμό όλα τα κεντρικά σημεία του Βάιμπλιγκεν.

Με τον ήχο από το αγγείο και το νταούλι, και με τους καλλιτέχνες να φορούν την ποντιακή φορεσιά, το εθιμικό δρώμενο έδωσε μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα των Γερμανών. Μικρά αυτοσχέδια γλέντια με δεκάδες στιχάκια έκαναν τους περαστικούς να έρθουν σε ακόμα πιο άμεση επαφή με τον ποντιακό πολιτισμό, ενώ διάφορα παραδοσιακά εδέσματα έδωσαν εικόνα γλεντιού.

Όπως είναι φυσικό, ακόμα και στη γερμανική πόλη… ταξίδεψαν όλοι χαρακτήρες του θιάσου· η νύφη, ο γιατρός, ο διάβολος, ο άρκος, η γραία και ο παππούς προκάλεσαν άφθονο γέλιο στους περαστικούς, ευχόμενοι, όπως είναι η σημασία του εθίμου, καλή χρονιά.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο τοπικός Τύπος δεν άφησε απαρατήρητο το γεγονός, αφιερώνοντας στο έθιμο μικρά (ή και μεγαλύτερα) ρεπορτάζ.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ07
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2017