10 Ιανουάριος 2017, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2017, 16:40

Ποιους πολιτικούς είχε στοχοποιήσει η Ρούπα

  • Ποιους πολιτικούς είχε στοχοποιήσει η Ρούπα
    H Πόλα Ρούπα οδηγείται από αστυνομικούς στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Στις σημειώσεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, βρέθηκαν ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών ήταν τα ονόματα των Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τηλεφώνησε το πρωί της Τρίτης σε Μητσοτάκη και Σαμαρά και επιβεβαίωσε ότι στην κατοικία της Ρούπα στην Ηλιούπολη βρέθηκαν σημειώματα τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα, αλλά και συνεργοί της, με στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2013 είχε αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Ο Ν. Τόσκας ενημέρωσε για τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής τους Μητσοτάκη και Σαμαρά και ανέφερε ότι συνεχίζεται η παρακολούθηση στους κύκλους της Ρούπα και επιπλέον ότι η Αντιτρομοκρατική αναλύει όλα τα ευρήματα που υπήρχαν σε κομπιούτερ ή έγγραφα. Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, η ΕΛΑΣ δεν αξιολογεί ως σημαντικά τα ευρήματα και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν σχέδια επίθεσης.