10 Ιανουάριος 2017, 16:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2017, 15:54

Τσίπρας για Κυπριακό: Υπάρχει συναντίληψη στην Ελλάδα

  • Τσίπρας για Κυπριακό: Υπάρχει συναντίληψη στην Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συζητήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις πάνω στο εθνικό αυτό θέμα.

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στις συζητήσεις που προηγήθηκαν χθες στο Μαξίμου διαπίστωσε ότι υπάρχει μια συναντίληψη από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων πάνω στις πάγιες θέσεις της ελληνικής πλευράς, αλλά και μια ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού πολιτικού κόσμου στις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να υπάρξει μια θετική εξέλιξη και μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Απαντώντας στο εάν θα πάει στη Γενεύη, ο πρωθυπουργός έκανε λογοπαίγνιο με το χιόνι που έπεσε στην Αθήνα «και μας έκανε Ελβετία», και επισήμανε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, εξεύρεσης λύσης σε αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το τελικό αποτέλεσμα –όπως είναι απολύτως κατανοητό–, δεν εξαρτάται μόνο από τη μία πλευρά του τραπεζιού, αλλά και από την άλλη».