11 Ιανουάριος 2017, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2017, 14:57

Οι πύργοι του Τζον Κατσιματίδη θα αλλάξουν το Κόνι Άιλαντ

  • Οι πύργοι του Τζον Κατσιματίδη θα αλλάξουν το Κόνι Άιλαντ
    (Φωτ.: Facebook / John Catsimatidis)

Το γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, αποτελεί ίσως το πιο κατάλληλο σκηνικό για το νέο εγχείρημα του ομογενή δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη. Στο Κόνι Άιλαντ, αν όλα πάνε καλά, σε λίγα χρόνια θα δεσπόζει το Ocean Dream (μτφρ. όνειρο του ωκεανού), ένα φιλόδοξο κατασκευαστικό εγχείρημα με τρεις πύργους και συνολικά 415 διαμερίσματα.

«Αν τελικά το σχέδιό του πραγματοποιηθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να αλλάξει την εικόνα όλης της περιοχής», σημειώνει η Brooklyn Daily.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία Red Apple του Τζον Κατσιματίδη έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την κατασκευή ενός κτηρίου 21 ορόφων, σε ένα οικόπεδο περίπου 20 οικοδομικά τετράγωνα μακριά από το φημισμένο λούνα παρκ του Κόνι Άιλαντ.

Ο πύργος, που αποτελεί τον πρώτο από τους συνολικά τρεις που περιλαμβάνει το Ocean Dream, θα έχει πάνω από 300 διαμερίσματα, στο ισόγειο θα φιλοξενεί καταστήματα ενώ θα διαθέτει και 254 θέσεις στάθμευσης. Το ύψος του θα είναι 56.388 μέτρα, που είναι και το μέγιστο επιτρεπτό στη συγκεκριμένη περιοχή.


Η μακέτα του Ocean Dream

«Τι νόημα έχει ένα κτήριο χωρίς μια θερμαινόμενη πισίνα;», είπε μιλώντας στην Brooklyn Daily ο ομογενής επιχειρηματίας, δίνοντας μια εικόνα του εγχειρήματος που έχει στα σκαριά. Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα διαμερίσματα θα είναι μόνο προς πώληση ή μόνο προς ενοικίαση, ο Τζoν Κατσιματίδης αποκάλυψε ότι η πισίνα στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι θα κατασκευαστεί στην ταράτσα, ενώ οι εμπορικοί χώροι ενδέχεται να φιλοξενούν από σούπερ μάρκετ (ο ίδιος, άλλωστε, έχει πολλά στην ιδιοκτησία του) και φαρμακείο, μέχρι εστιατόρια και νυχτερινό κέντρο.

Ο επιχειρηματίας δεν έχει αποφασίσει ακόμα σχετικά με το αν θα υποκύψει ώστε να βγάλει τους ψηλότερους ορόφους στην αγορά. «Η θέα θα είναι απίστευτη. Πολλοί με πιέζουν να πουλήσω» δηλώνει. Ωστόσο διευκρινίζει ότι θέλει να χτίσει κάτι για το οποίο θα είναι υπερήφανος, και ότι δεν βλέπει το πρότζεκτ μόνο από τη λογιστική σκοπιά.

Κατσιματίδης: Θέλω να το βλέπουν και να λένε ότι επιθυμούν να μείνουν εκεί.

Το σχέδιο των τριών πύργων ιδιοκτησίας Κατσιματίδη έχει ήδη μπει σε εφαρμογή από το 2005 με την αγορά οικοπέδων σε συγκεκριμένες οδούς. Αρχιτέκτονες εκτιμούν ότι το Ocean Dream θα πυροδοτήσει μια ευρύτερη ανάπτυξη στο Κόνι Άιλαντ.