9 Ιανουάριος 2017, 15:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2017, 15:45

Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Πού θα χιονίσει, πού θα βρέξει

  • Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Πού θα χιονίσει, πού θα βρέξει
    Το χιονισμένο λιμάνι της Σκοπέλου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Χατζητρακόσας)

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας φέρνουν οι αρκτικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την «Αριάδνη» και εξακολουθούν να περιστρέφονται πάνω από την Ελλάδα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε, προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας θα υπάρξει από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Από το απόγευμα της Δευτέρας και όλη την Τρίτη χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιόνια θα πέσουν κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε στο Αιγαίο. Τοπικές καταιγίδες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, και σταδιακά στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Ο χάρτης δίνει την κατανομή της πίεσης και της βροχόπτωσης/χιονόπτωσης, με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται με στίγματα,  τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (πηγή: meteo.gr)

Την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι και θυελλώδεις. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από την Πέμπτη, θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.