9 Ιανουάριος 2017, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2017, 14:22

Μητσοτάκης και Γεννηματά στο Μαξίμου για το Κυπριακό

  • Μητσοτάκης και Γεννηματά στο Μαξίμου για το Κυπριακό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στην ανάγκη να υπάρξει λύση στο Κυπριακό δίχως κατοχικά στρατεύματα και παρωχημένες λογικές εγγυήσεων, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: Η τουρκική πλευρά πρέπει επιτέλους να σταματήσει την αδιαλλαξία της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι μετά από 43 χρόνια παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου απαιτείται λύση που θα αντέξει στο χρόνο και θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Σε αυτήν τη δύσβατη πορεία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει τη στήριξή μας για να επιτευχθεί μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταβάλλει μεγάλη και επίμονη προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Τσίπρα και με τη Γεννηματά
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε στη Φώφη Γεννηματά ότι η κυβέρνηση αγωνιά να βρεθεί μια διέξοδος στο Κυπριακό. «Είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι συνομιλίες μετά την αποτυχία με ευθύνη της Τουρκίας», απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι τα περισσότερα εξαρτώνται σχεδόν από τη στάση της άλλης πλευράς, και τόνισε ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης εμείς θέλουμε τη λύση, αλλά αυτή πρέπει να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και να διασφαλίζει μια βιώσιμη προοπτική». «Και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες.