9 Ιανουάριος 2017, 14:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2017, 14:21

Τούρκος βουλευτής κατηγορεί τον Ερντογάν για την πυρκαγιά στα Σούρμενα

Πυρκαγιά μέσα στον βαρύ χειμώνα των Σουρμένων του Πόντου, και μάλιστα σε ένα πανέμορφο δάσος που έφτανε στην κυριολεξία μέχρι τη θάλασσα. Γίνεται; Αυτό αναρωτήθηκαν πολλοί χρήστες των μέσων δικτύωσης, οι οποίοι κυριολεκτικά κατέκλυσαν το Facebook και το Twitter με εικασίες για τη μεγάλη πυρκαγιά που για δύο ημέρες, 7 και 8 Ιανουαρίου, κατέκαψε μια πανέμορφη έκταση στην περιοχή Τσάμπουρνου (Çamburnu), που στα τουρκικά σημαίνει ακρωτήριο κατάφυτο με πεύκα.

Το hashtag #Sürmene ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στο Twitter, με πολλούς να ανεβάζουν φωτογραφίες πριν και μετά την πυρκαγιά.

Οι περισσότεροι είδαν με μεγάλη καχυποψία το γεγονός, και έτσι έσπευσαν να θυμίσουν την περιήγηση που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον εμίρη του Κατάρ, στα μέσα Δεκεμβρίου. Μάλιστα κάποιοι… ξέθαψαν και την ομιλία του Τούρκου προέδρου κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης: «Ο εμίρης όταν σήμερα πετούσαμε πάνω από τα βουνά της Τραπεζούντας ρώτησε γιατί να μην κάνουν χιονοδρομικά κέντρα. Είπε επίσης ότι είναι έτοιμοι να επενδύσουν και να κάνουν και ξενοδοχεία».

Τις υποψίες έσπευσε να τις διατυπώσει επισήμως ο βουλευτής Τραπεζούντας του αντιπολιτευόμενου CHP, Μπαρίς Αρκαντάς. «Καίγεται το δάσος που έδειξε ο Ερντογάν από το ελικόπτερο στον εμίρη του Κατάρ. Μήπως με την πυρκαγιά ανοίγονται περιοχές για τις επενδύσεις του εμίρη;» έγραψε στο Twitter.

Πάντως, μετά το σάλο που ξέσπασε, υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης διαβεβαίωσαν ότι οι καμένες εκτάσεις θα παραμείνουν δάσος και δεν πρόκειται να διατεθούν για κανέναν άλλο σκοπό.