7 Ιανουάριος 2017, 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2017, 10:23

Ευχετήριες κάρτες με κομμάτι του βομβαρδισμένου κοινοβουλίου στέλνει η Τουρκία

  • Ευχετήριες κάρτες με κομμάτι του βομβαρδισμένου κοινοβουλίου στέλνει η Τουρκία
    Ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπιορν Γιάγκλαντ… ξεναγείται στο κατεστραμμένο κτήριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Είναι 3 Αυγούστου 2016, περίπου δύο εβδομάδες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα (EPA / STR)

Η ευχετήρια κάρτα για το νέο έτος που εστάλη σε ξένους δημοσιογράφους, διπλωμάτες αλλά και αξιωματούχους στο εσωτερικό της χώρας συνοδεύεται από ένα κομμάτι του τοίχου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που βομβαρδίστηκε στην διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Στην κάρτα απεικονίζεται το κατεστραμμένο κοινοβούλιο με τη λεζάντα: «Η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Αυτό το κομμάτι από μάρμαρο […] σας αποστέλλεται ως σύμβολο της δέσμευσης της Τουρκίας στη Δημοκρατία», αναφέρει η κάρτα που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι.

«Εύχομαι Καλή Χρονιά, εμποτισμένη με την πιο βαθιά αίσθηση Δημοκρατίας», καταλήγει το ευχετήριο μήνυμα που υπογράφει ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 4.000 τέτοιες ευχετήριες κάρτες εστάλησαν σε διπλωμάτες και δημοσιογράφους σε διάφορες χώρες του κόσμου, εξηγεί το γραφείο Τύπου. Στην Τουρκία τις ίδιες ευχές έλαβαν μέλη της κυβέρνησης, πρυτάνεις πανεπιστημίων, δήμαρχοι και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις.