5 Ιανουάριος 2017, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2017, 07:34

Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη

  • Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Από το Ιόνιο θα ξεκινήσει την Πέμπτη το κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει την Ελλάδα, και το οποίο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, είναι τρία σε ένα, αφού φέρνει ισχυρές βροχές, ισχυρές χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Από το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της βόρειας Θεσσαλίας. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από το απόγευμα σε πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βραδύ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύπτουν όλη τη χώρα το Σάββατο (πηγή: meteo.gr)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη. Μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Χιόνια αρχικά στα δυτικά που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Το κύμα κακοκαιρίας το πρωί της Παρασκευής πάνω από το Αιγαίο (πηγή: meteo.gr)

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ