4 Ιανουάριος 2017, 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2017, 19:02

Οι κωδικοί των Wi-Fi για τα αεροδρόμια σε όλο τον πλανήτη (χάρτης)

  • Οι κωδικοί των Wi-Fi για τα αεροδρόμια σε όλο τον πλανήτη (χάρτης)

Ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσοι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ίντερνετ ούτε και όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο, δημιούργησε ένας προγραμματιστής και μπλόγκερ που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να χρειάζεσαι πρόσβαση στο διαδίκτυο και να μην την έχεις.

Ο Ανίλ Πολάτ δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη που πατώντας πάνω, αποκαλύπτει τους κωδικούς των Wi-Fi όλων των αεροδρομίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάθε φορά που ο χρήστης κάνει κλικ σε ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο, εμφανίζονται στη μία πλευρά της οθόνης πληροφορίες σχετικά με τις υπάρχουσες συνδέσεις.

Η εφαρμογή του ευρηματικού προγραμματιστή, που έχει δημιουργήσει και το μπλογκ foxnoMad για έξυπνους ταξιδιώτες, ανανεώνεται συχνά και ήδη περιλαμβάνει 130 αεροδρόμια από όλο τον κόσμο. Το εγχείρημα άρχισε πριν από 6,5 χρόνια, όταν ο Ανίλ αποφάσισε ότι θέλει να επισκεφθεί κάθε χώρα στον πλανήτη. 


Ο Ανίλ Πολάτ σε ένα από τα ταξίδια του (φωτ.: foxnomad.com)

Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να πάει σε τουλάχιστον ογδόντα και αυτή την περίοδο βρίσκεται ξανά με τη βαλίτσα στο χέρι. Έχει ταξιδέψει από το Μόλδοβα, και την Υεμένη έως την Ισλανδία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στα WIRED, Lifehacker, PC World και Travel + Escape, ενώ έχει συγγράψει αρκετά βιβλία ταξιδιωτικά και τεχνολογίας.