4 Ιανουάριος 2017, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2017, 08:25

Άνοδος θερμοκρασίας πριν από τον βαρύ χιονιά

  • Χαμηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη – Πού θα χιονίσει
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ένα μικρό διάλειμμα καλοκαιρίας πριν από το πρώτο χαμηλό βαρομετρικό για το 2017 που για δύο ημέρες θα φέρει θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και ισχυρές χιονοπτώσεις. Την Τετάρτη οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άνοδο του υδραργύρου ως προς τις ελάχιστες τιμές, και τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, νότια και ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στη νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νότια πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.