3 Ιανουάριος 2017, 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιανουάριος 2017, 08:28

Υποχωρεί το κρύο την Τρίτη, πού θα χιονίσει

  • Κρύο, βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
    (Φωτ.: EPA / Justin Lane)

Άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της προβλέπει για την Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στη νότια νησιωτική χώρα και τη νύχτα στα βορειοδυτικά όπου θα χιονίσει. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Τη νύχτα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία, όμως, από τα δυτικά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από τη νύχτα βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρονησιά Ιονίουδυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας, όπως τις κατέγραψε το δίκτυο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου (πηγή: meteo.gr)

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός.  Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι 4 τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.