2 Ιανουάριος 2017, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2017, 07:45

Τι προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ

  • Καιρός: Κοπάζουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία
    (Φωτ.: ert.gr)

Στα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος ο καιρός και στα δυτικά παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία βρίσκεται σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια αναμένεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα σημειώσει λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρα ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 ενισχυόμενοι το βράδυ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.