31 Δεκέμβριος 2016, 00:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2016, 19:15

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό κρύο, χιόνια και βοριάδες

  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό κρύο, χιόνια και βοριάδες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Κακοκαιρίας συνέχεια και την παραμονή της πρωτοχρονιάς καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και ισχυρό παγετό κυρίως στα δυτικά και κεντρικά, ενώ στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


(Πηγή: meteo.gr)

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.