30 Δεκέμβριος 2016, 08:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2016, 10:08

Πού θα χιονίσει την Παρασκευή – Χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις βοριάδες

  • Αγριεύει ο καιρός μέχρι την προπαραμονή των Χριστουγέννων – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπουν την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά και στα κεντρικά. Τοπικά στο βόρεια ο παγετός θα είναι ολικός.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ Η θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, και στην Εύβοια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.