28 Δεκέμβριος 2016, 19:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2016, 19:24

Μουζάλας: Μετρητά αντί για συσσίτια στους πρόσφυγες

  • Μουζάλας: Μετρητά αντί για συσσίτια στους πρόσφυγες

Στην κατάργηση των συσσιτίων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και στην αντικατάστασή τους με μετρητά, που θα φθάνουν ως τα 400 ευρώ ανά οικογένεια, ετοιμάζεται να προχωρήσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η παροχή συσσιτίου στους καταυλισμούς θα σταματήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ κάθε οικογένεια προσφύγων και μεταναστών θα λαμβάνει οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αγοράζει τα τρόφιμα που χρειάζεται.

«Η παροχή μετρητών δεν θα υπερβαίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ισχύει για μία ελληνική οικογένεια» ανέφερε ο Γ. Μουζάλας.

Από τον Απρίλιο αναμένεται να λειτουργήσουν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου χώροι κράτησης 100-200 ατόμων, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας, ενώ οι προσωρινές άδειες διαμονής προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας θα αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές κάρτες, που θα περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία και βιομετρικά δεδομένα των κατόχων τους.

Την ίδια περίοδο, αναμένεται να προκηρυχθούν 8.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.