28 Σεπτέμβριος 2013, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:02

Το πόρισμα για τη σχέση Ειδικών Δυνάμεων και Χρυσής Αυγής

  • Το πόρισμα για τη σχέση Ειδικών Δυνάμεων και Χρυσής Αυγής

Βγήκε το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παραδόθηκε χθες αργά το απόγευμα στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος θα το παραδώσει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.  

Δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία, που να αποδεικνύουν μετά βεβαιότητας τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, σε παράνομες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, αναφέρει το πόρισμα.

Όπως μετέδωσε ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης στον 9.84 στο πόρισμα αναφέρεται ότι “η εκπαίδευση πολιτών σε στρατιωτικές ασκήσεις ή στη χρησιμοποίηση στρατιωτικού οπλισμού, συνιστά παράνομη ενέργεια.

Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, η συμμετοχή κάποιου μεμονωμένου στελέχους. Γι' αυτό, σε κάποιες - ελάχιστες περιπτώσεις - οι έρευνες συνεχίζονται. Και εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, η περίπτωση αυτή, θα αντιμετωπιστεί, με τη δέουσα αυστηρότητα, από την Στρατιωτική ηγεσία.

Διευκρινίζεται ότι, οι Έρευνες των στρατιωτών αρχών, δεν αφορούν απόστρατους πρώην στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, διότι με αυτές τις περιπτώσεις ασχολείται επισταμένως η Τακτική  Δικαιοσύνη”.

Πηγή: onalert.gr