27 Σεπτέμβριος 2013, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:02

Πώς με χαράκωσαν οι Χρυσαυγίτες. Βίντεο που σοκάρει

  • Πώς με χαράκωσαν οι Χρυσαυγίτες. Βίντεο που σοκάρει

Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο μια νεαρή κοπέλα περιγράφει την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στη Δάφνη, μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του η βρετανική εφημερίδα Guardian.

H νεαρή κοπέλα που μιλά με αλλοιωμένη φωνή για να μην μπορεί να ανανγωριστεί περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε την ώρα που επέστρεφε σπίτι της.

Αφορμή για την επίθεση ήταν, όπως περιγράφει η κοπέλα, το κοντομάνικο μπλουζάκι που φορούσε με μήνυμα κατά του φασισμού. Οι δύο μαυροφορεμένοι άνδρες αρχικά την προσέγγισαν σχολιάζοντας αυτό που έγραφε το μπλουζάκι και μέσα σε δευτερόλεπτα την άρπαξαν. Η συνέχεια συγκλονιστική:

«Ο ένας μου κρατούσε τα χέρια πίσω από την πλάτη, ο άλλος έβγαλε κάτι σαν σουγιά από την τσέπη του. Μου τον έβαλε στο λαιμό και στο πρόσωπο και μου είπε: "Είμαστε περισσότεροι από εσάς και θα μάθεις να μην φοράς τέτοιες μπλούζες". Με γονάτισαν και με χτύπησαν στο στομάχι» λέει η κοπέλα.

Αυτό που έσωσε τη νεαρή κοπέλα ήταν ένα αυτοκίνητο που έτυχε να περνάει από το σημείο καθώς ο οδηγός του σταμάτησε για να δει τι συμβαίνει. Τότε οι δύο μαυροφορεμένοι άνδρες όταν τον αντιλήφθηκαν παράτησαν την κοπέλα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η κοπέλα τονίζει, τέλος, ότι ούτε ανέφερε ούτε και πρόκειται να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία καθώς, όπως υποστηρίζει, «αν και είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν το περιστατικό, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι περισσότερο».

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στο τέλος του άρθρου.