17 Δεκέμβριος 2016, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2016, 09:44

Στο ψυγείο η Ελλάδα το Σάββατο – Χιόνια και παγετός

  • Στο ψυγείο η Ελλάδα το Σάββατο – Χιόνια και παγετός
    (Φωτ.: EPA / Laurent Gillieron)

Επιμένει ο χιονιάς και το Σάββατο, και βάζει ολόκληρη την Ελλάδα στο ψυγείο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά, και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού, και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (500 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία το πρωί πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση. Γενικά αίθριος καιρός στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι (από τα 200 μέτρα). Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 300-400 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα νότια πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.