16 Δεκέμβριος 2016, 08:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2016, 09:27

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Χιόνια και πολύ κρύο

  • Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Χιόνια και πολύ κρύο
    (Φωτ.: EPA / Mario Trieste)

Χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια σε ορεινά - ημιορεινά προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή. Χιόνια αναμένονται και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί και θα έχουν ένταση από 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Το βράδυ θα χιονίσει και στα υπόλοιπα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από -3  έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα). Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη σημειώνονται νεφώσεις. Τοπικές βροχές στην Κρήτη και βαθμιαία χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.