16 Δεκέμβριος 2016, 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2016, 08:47

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας γιορτάζει το Δωδεκαήμερο

  • Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας γιορτάζει το Δωδεκαήμερο
    Στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας

Σε γιορταστική ατμόσφαιρα η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας εγκαινιάζει από σήμερα σειρά εκδηλώσεωv με αφορμή τις άγιες μέρες. Η Ένωση ξεκινά με την υλοποίηση σημαντικού κοινωνικού έργου, συλλέγοντας είδη ατομικής καθαριότητας και ατομικής υγιεινής για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα για τη συλλογή των παραπάνω ειδών, που γίνεται  στα γραφεία της Ένωσης στην Πλατεία Πόντου (πρώην Κονίτσης) στη Γλυφάδα.

Τη σκυτάλη θα πάρουν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου οι Μωμόγεροι του συλλόγου, οι οποίου θα βγουν στους δρόμους της πόλης, αναβιώνοντας το παραδοσιακό ποντιακό έθιμο, το οποίο ως γνωστόν καταλήγει πάντοτε σε χορό, τραγούδι και τρικούβερτο γλέντι.

Θυμίζουμε ότι το έθιμο των Μωμόγερων εντάχθηκε πρόσφατα στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ομάδες παιδιών του συλλόγου, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία λύρας, θα ψάλλουν τα ποντιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα σπίτια μελών και φίλων του συλλόγου. Όποιος επιθυμεί να ανοίξει το σπίτι του και να ακούσει τα κάλαντα, μπορεί να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του συλλόγου.

Η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:30, στα γραφεία του συλλόγου.

Σημειώνεται τέλος ότι η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας στηρίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στα πλαίσια της «Κόκκινης Κυριακής».