27 Σεπτέμβριος 2013, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:02

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα φταίει για το όνομα!

  • Ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα φταίει για το όνομα!

Το εκκρεμές ζήτημα της ονομασίας, αλλά και το γενικότερο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες στη Νέα Υόρκη - στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε - ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόφσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στον κ. Ποπόφσκι τις θέσεις που παρουσίασε στον προσωπικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.

Ευθύνες στην Ελλάδα για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας επέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

«Οι θέσεις από το νότο (σ.σ. εννοεί της Ελλάδας) αποτελούν τη βάση του προβλήματος. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν έχουν διάθεση να αποτελέσουν μέρος της λύσης του προβλήματος. Για όλα τα άλλα μπορούμε να συνεργαστούμε, όμως για το πρόβλημα (της ονομασίας) μας χωρίζουν βουνά», δήλωσε ο κ. Πόποσκι.

Πηγή: zougla.gr