14 Δεκέμβριος 2016, 09:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2016, 09:13

Απολαύστε τη ζωή για να ζήσετε περισσότερο

  • Απολαύστε τη ζωή για να ζήσετε περισσότερο
    Κάθε στιγμή της ζωής είναι πολύτιμη γιατί είναι μοναδική (φωτ.: booking.com)

Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και πιο συχνά ευχόμαστε για εμάς αλλά και για τους άλλους «υγεία» μια και αντιλαμβανόμαστε πως είναι το υπέρτατο αγαθό. Ωστόσο, πολλοί από εμάς ακόμα κι αν είμαστε υγιείς δεν είμαστε χαρούμενοι γιατί τη θεωρούμε δεδομένη. Έτσι επικεντρωνόμαστε στην απόκτηση υλικών αγαθών. Κι αν δεν μπορούμε να τα έχουμε, είμαστε δυστυχισμένοι με αποτέλεσμα να κάνουμε κακό στην υγεία μας.

Εδώ βρίσκεται ένα από τα μυστικά της μακροζωΐας!

Οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή μας, να χαιρόμαστε για όλα όσα καταφέρνουμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με θάρρος και υπομονή, γιατί τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ζήσουμε και περισσότερα χρόνια.    

Αυτό προκύπτει από νέα βρετανική έρευνα του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Άντριου Στεπτόου, που στην ουσία επιβεβαιώνει παλιότερες μελέτες οι οποίες συνδέουν την ικανοποίηση από τη ζωή με τη μακροζωία.  

Η έρευνα που έγινε σε δείγμα περίπου 9.400 ανδρών και γυναικών, μέσης ηλικίας 63 ετών. Όπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα σε άρθρο της στη βρετανική επιθεώρηση British Medical Journal, διαπιστώθηκε ότι για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ένας άνθρωπος νιώθει ευχαριστημένος από τη ζωή του, τόσο πιο πολλά χρόνια μπορεί να ζήσει.

Οι γυναίκες αναφέρουν συχνότερα από ό,τι οι άνδρες ικανοποίηση από τη ζωή τους, όπως επίσης και οι παντρεμένοι και των δύο φύλων, οι πιο μορφωμένοι, οι πιο πλούσιοι, οι πιο νέοι και όσοι έχουν δουλειά.

Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία είναι μειωμένος κατά 24% κατά μέσο όρο μεταξύ όσων νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση στη ζωή τους, σε σχέση με όσους δηλώνουν ότι ποτέ ή σπάνια έχουν νιώσει ευχαρίστηση.