17 Δεκέμβριος 2016, 18:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2016, 18:04

Καρασαββίδης-Θεοδοσιάδης: Το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς στο «Δέκα» Ασπροπύργου

  • Καρασαββίδης-Θεοδοσιάδης: Το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς στο «Δέκα» Ασπροπύργου

Έρχονται μετά από 20 χρόνια για να αφήσουν πάλι εποχή. Έρχονται για να κάνει ποδαρικό το νέο έτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έρχεται το «δίδυμο» –όπως το αποκάλεσαν κάποιοι–, που θα ξυπνήσει μνήμες, συνεχίζοντας από το σημείο εκείνο που άφησαν τη νυχτερινή Αθήνα, στο κέντρο «Κορτσόπον», πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Δημήτρης Καρασαββίδης και Κώστας Θεοδοσιάδης μαζί και πάλι, για μία και μοναδική βραδιά, παραμονή Πρωτοχρονιάς στο κτήμα «Δέκα» στον Ασπρόπυργο.

Κοινός παρονομαστής για όλους το ποντιακό κέντρο «Κορτσόπον» (που έκλεισε πριν από λίγα χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης), το κύτταρο της ποντιακής διασκέδασης στην Αθήνα. «Δεν έχουμε ξανανταμώσει στην Αθήνα ως κεντρικά ονόματα από την εποχή του "Κορτσόπον"» λέει στο pontos-news.gr o Δημήτρης Καρασαββίδης για τη συνεργασία του με τον Κώστα Θεοδοσιάδη. «Φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να είμαστε πάλι μαζί», μας λέει, προϊδεάζοντάς μας γι’ αυτά που θα συμβούν. «Αυτό που αφήσαμε τότε, τα χρόνια του "Κορτσόπον", θα το αναβιώσουμε πολύ πιο έντονα. [...] Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ελάτε να περάσουμε μια μοναδική βραδιά! Το έχουμε ανάγκη ως λαός».

Τον Δ. Καρασαββίδη επιβεβαιώνει ο έτερος μεγάλος καλλιτέχνης, ο Κώστας Θεοδοσιάδης: «Ήμασταν καλό δίδυμο για την εποχή εκείνη. Από τα καλύτερα που πέρασαν από το χώρο», θυμάται, και προσκαλεί όλο τον κόσμο στην εκδήλωση, για να ζωντανέψουν ξανά παλιές αναμνήσεις.

Κ. Θεοδοσιάδης: «Θα είναι μια βραδιά-έκπληξη για τον κόσμο!»


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που άφησε εποχή στο «Κορτσόπον»

Το ποντιακό πρόγραμμα θα... σπάσει για λίγο ο Κώστας Αγέρης, ο οποίος θα τραγουδήσει λαϊκό ρεπερτόριο. «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια πολύ διασκεδαστική βραδιά», λέει στο pontos-news.gr, τονίζοντας, για Καρασαββίδη και Θεοδοσιάδη, ότι είναι δύο από τους σημαντικότερους Πόντιους ερμηνευτές, «Γίγαντες της ποντιακής μουσικής».

Κ. Αγέρης: «Ελάτε να παλαλούμες εντάμαν»

Ο τέταρτος της παρέας είναι ένας νέος Πόντιος καλλιτέχνης, ο Σταύρος Σαββίδης, που με τη λύρα, τη φωνή και το δικό του καλλιτεχνικό ύφος θα ξεσηκώσει τον κόσμο. Δηλώνει ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα συνεργαστεί με τους κορυφαίους καλλιτέχνες για πρώτη φορά, καθώς, όπως λέει, «Τέτοιες βραδιές γίνονται μια φορά στα είκοσι χρόνια».

Λυράρης θα είναι ο Μπάμπης Μουρατίδης, που θυμάται ότι το πάντρεμα των φωνών Καρασαββίδη και Θεοδοσιάδη «έχει αφήσει ιστορία»! Εμπνευστής της ιδέας για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με τους καλλιτέχνες είναι ο Λάζαρος Τοσουνίδης (γνωστός και ως Lary-Magic). Θέλει, τη μαγεία εκείνων των ημερών –πριν από 20 χρόνια– να την φέρει και πάλι στις μέρες μας. Ο Lary-Magic προαναγγέλλει ότι στην εκδήλωση θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, στις οποίες θα συμμετέχει και ο κόσμος.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να υποδεχτεί κανείς τη νέα χρονιά;

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ31
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2016
23:00
Σύμπραξη γνωστών καλλιτεχνών στο γνωστό χώρο εκδηλώσεων του Ασπροπύργου.