27 Σεπτέμβριος 2013, 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:02

Η Google έχει γενέθλια και κερνάει γλυκά και καραμέλες!

  • Η Google έχει γενέθλια και κερνάει γλυκά και καραμέλες!

Τούρτα, κεράκια, και παιχνίδια σήμερα στο doodle της Google για τα 15 χρόνια της μεγαλύτερης μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 ξεκίνησε η λειτουργία για την google μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρυτές της google είναι ο Λάρρυ Πέιτζ και οΣεργκέι Μπριν.

Το Google αρχικά ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία για μια μηχανή αναζήτησης

Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Καλιφόρνια των  Ηνωμένων Πολιτειών  Αμερικής

Ο συνιδρυτής της google Λάρρυ Πέιτζ είναι και Διευθύνων Σύμβουλος της

Η λέξη "Google" προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Σήμερα η μηχανή αναζήτησης Google είναι μια από τις δημοφιλέστερες, και οι φράσεις «γκουγκλάρω» ή «google it» είναι συνώνυμες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο διαδίκτυο».

Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα εμφανίζεται το λογότυπο με μία τούρτα και μπαλόνια, καθώς και το σήμα του play.

Πατώντας ο χρήστης το play εμφανίζεται ένα κινούμενο αστέρι, το δεύτερο g της λέξης Google με δεμένα μάτια που κρατά ένα ρόπαλο και στα αριστερά δίνεται η οδηγία στο χρήστη να πατήσει το space bar (τη μεγάλη μπάρα στη βάση του πληκτρολογίου).

Το πάτημα της μπάρας κινεί το «g», που στοχεύει με το ρόπαλο το αστέρι. Οσο καλύτερα το χτυπήσει, τόσο περισσότερες καραμέλες βγαίνουν από μέσα του, ως κέρασμα για τα γενέθλια της Google. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει όσες φορές θέλει το παιχνίδι, μέχρι να πετύχει καλύτερο σκορ.