12 Δεκέμβριος 2016, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2016, 12:38

Ka-52 Alligator: Το καμάρι της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας (φωτο)

  • Ka-52 Alligator: Το καμάρι της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας (φωτο)
    (Φωτ.: Sputnik / Georgiy Zimarev)
  • Ka-52 Alligator: Το καμάρι της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας (φωτο)
  • Ka-52 Alligator: Το καμάρι της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας (φωτο)

Μπορεί να κάνει απίστευτους ακροβατικούς ελιγμούς και να πετάει με μεγάλη κλίση. Έχει δυνατότητα επίπεδης περιστροφής με τη μύτη κόντρα στον αέρα και άρα να προσγειώνεται ασφαλώς με χαμηλές ταχύτητες. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν ξεχωριστό το αναγνωριστικό-επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 Alligator, το υπερόπλο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Ka-52 θεωρείται το πλέον σύγχρονο «έργο» της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας.

Προσφάτως δημιουργήθηκε και μια νέα μοίρα ελικοπτέρων στην Περιφέρεια του Κράσνονταρ που αποτελείται αποκλειστικά από τα τελευταίας τεχνολογίας αναγνωριστικά-επιθετικά ελικόπτερα, ενώ από το 2017, το Ka-52 Alligator θα πωλείται και σε ξένους αγοραστές.

Τα χαρακτηριστικά του
Εντυπωσιακά είναι τα χαρακτηριστικά του. Πετάει με ταχύτητα μεγαλύτερη των 180 μιλίων ανά ώρα και είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 30mm, μπορεί να μεταφέρει πλήθος συνδυασμών με ρουκέτες των 80mm, Α/Τ πυραύλων Vikhr (μέχρι 24) και ατρακτίδια πολυβόλων και διασποράς ναρκών.

Έχει άριστο και πλήρες πακέτο αισθητήρων αποτελούμενο από πυργίσκο που συνδυάζει θερμική κάμερα, κάμερα ημέρας και τηλέμετρο λέιζερ, βοηθητικό πυργίσκο ναυτιλίας και ραντάρ στο ρύγχος του ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο Ka-50 έχει πλήρωμα δύο ατόμων, για τα οποία υπάρχει και εκτινασσόμενο κάθισμα.

  • Όλες οι φωτογραφίες είναι του Georgiy Zimarev / Sputnik.
Gallery