26 Σεπτέμβριος 2013, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:03

Κήρυγμα μίσους στους μαθητές της Θράκης

  • Κήρυγμα μίσους στους μαθητές της Θράκης

Κήρυγμα μίσους στους μαθητές της Θράκης

Οι προκλήσεις της Άγκυρας και των φερέφωνών της κυρίως του προξενείου της Κομοτηνής, εντείνονται στη Θράκη παράλληλα με την αύξηση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με την τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπιρλίκ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή, το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης κάλεσε μικρά παιδιά μουσουλμάνων να μεταβούν στη γείτονα χώρα τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Δεκάδες παιδιά επισκέφθηκαν τα Τοπ Χανέ, Ουλού Τζαμί, Εμίρ Σουλτάν, Γεσίλ Τούρμπο, Μουραντίγιε και το τζαμί του Μουράτ Α. Ο πρόεδρος του παραρτήματος της Προύσας του ΒΤTDD Κιοσέ που τα συνόδευε ανέφερε ότι πραγματοποιούν μια 15ήμερη εκπαιδευτική και πολιτιστική επίσκεψη και διαμένουν στο λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων Ασλάνομπα. Εκεί, όπως εξήγησε, διδάσκονται την τουρκική γλώσσα στο πλαίσιο του ταχύρρυθμου καλοκαιρινού σχολείου.

Παράλληλα, επισκέπτονται ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της Προύσας. Ο Κιοσέ ανέφερε ακόμη ότι «αυτού του είδους τα προγράμματα πρέπει να πραγματοποιούνται σε πνεύμα... ενότητας και ομοψυχίας» και ότι «σε αυτά γεννιούνται ευκαιρίες για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των νέων, για την καλύτερη κατάρτισή τους». Και πρόσθεσε: «Οι νέοι μας θα πρέπει να ξέρουν ότι εδώ υπάρχει ένας σύλλογος και ότι οι... συντοπίτες τους τούς σκέφτονται, και πως είναι σημαντικό να ενημερώνονται για την Προύσα και για την Τουρκία που πάντα βρίσκεται δίπλα τους. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώσουν σαν το σπίτι τους».

Τα παιδιά αυτά επισκέφθηκαν το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου τους υποδέχθηκαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚP Χακάν Τσαβούσογλου και ο γγ. του δήμου Προύσας Νετσμετίν Σενοτζάκ. Λίγο πριν από την αναχώρηση των μαθητών, τους μοιράστηκε το βιβλίο «Τρικυμία Αχμέτ Σαδήκ», που εξιστορεί και ηρωοποιεί τη ζωή και την ακραία ανθελληνική δράση του γνωστού φασίστα Τούρκου πράκτορα. Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Προύσας χρηματοδοτείται απευθείας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δημοκρατία

Πηγή: real.gr