8 Δεκέμβριος 2016, 13:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Δεκέμβριος 2016, 13:13

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

  • Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σε απεργιακό ρυθμό κινείται σήμερα η Ελλάδα με τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στα «αντεργατικά μέτρα» που, όπως καταγγέλλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προωθούνται από την κυβέρνηση και από τους δανειστές.

Στην απεργία παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και στις ΔΕΚΟ. 

Στην Αθήνα τα συνδικάτα συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως, μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων στην Πατησίων, και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Η Αστυνομία υπολογίζει ότι περίπου 11.000 απεργοί κατέβηκαν να διαδηλώσουν.

Στη Θεσσαλονίκη οι πορείες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ έχουν προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στον Πειραιά, πορεία των ναυτεργατών με προορισμό το υπουργείο Ναυτιλίας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι, που μετρούν τις δικές τους δυνάμεις καθώς έχουν προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, συγκεντρώθηκαν σε διάφορες επαρχιακές πόλεις.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

«Χρειάζεται ενιαίος πανεργατικός αγώνας για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές» δήλωσε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος: «Τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που σήμερα κυβερνούν ήταν εδώ μαζί μας και έλεγαν ότι πάνω στους κοινωνικούς αγώνες θα πετύχουμε την πολιτική ανατροπή».

Από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, που βρέθηκε στην Ομόνοια δίπλα στους απεργούς του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους.