7 Δεκέμβριος 2016, 14:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Δεκέμβριος 2016, 14:15

Με την ποντιακή φορεσιά ο δρομέας Τεμόν ΑΕΚ στον 1ο Αγώνα Δρόμου Μικράς Ασίας

  • Ο ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ τρέχει για τους Πόντιους και όχι μόνο – Ραντεβού τη 19η Μαΐου
    Ο Γιώργος Ζαχαριάδης στην εκκίνηση του 2ου Φειδιππίδειου Δρόμου

Με την ποντιακή φορεσιά θα τρέξει στον 1ο «Αγώνα Δρόμου Μικράς Ασίας 2016» ο γνωστός Πόντιος μαραθωνοδρόμος Γιώργος Ζαχαριάδης, αποτίνοντας όπως λέει ο ίδιος με το δικό του τρόπο, τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ολόκληρο τον προσφυγικό ελληνισμό.

Ο Αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από την πλατεία της Νέας Κίου Αργολίδας, με τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών στα Μέγαρα, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

«Θα ήταν χαρά και τιμή μου να έτρεχα και τα 104 χλμ. με την ποντιακή φορεσιά», δηλώνει στο pontos-news.gr ο δρομέας, γνωστός και ως Τεμόν ΑΕΚ, ο οποίος μας είπε πως θα τιμήσει την ποντιακή φορεσιά για λίγα χιλιόμετρα στην έναρξη και λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσει στα Μέγαρα, καθώς είναι πρακτικά δύσκολο να τρέξει με τόσο βάρος πάνω του.


Ο Τεμόν ΑΕΚ πλαισιωμένος από το Σύλλογο Πελοποννησίων Πετρούπολης

«Τιμής ένεκεν στους πρόσφυγες» η συμμετοχή του στον αγώνα, αφού δεν τον ενδιαφέρει η θέση που θα καταλάβει ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Είναι άλλωστε εξαντλημένος από τη συμμετοχή του στον 2ο Φειδιππίδειο Αυθεντικό Δρόμο που έγινε πριν από λίγες μέρες.

Γ. Ζαχαριάδης: Στον όρο προσφυγιά περιλαμβάνονται όλοι οι ξεριζωμένοι πρόγονοί μας – Πόντιοι, Θράκες, Μικρασιάτες, Καππαδόκες.

Η απόσταση των 104,5 χλμ. που θα καλυφθεί με ολονύχτια προσπάθεια των αθλητών, έχει ως σκοπό την ένωση της Νέας Κίου Αργολίδας με το Μελί Μεγάρων, τόσο σε αθλητικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Άργους-Μυκηνών και του Δήμου Μεγαρέων.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης