2 Δεκέμβριος 2016, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2016, 15:36

Όλοι στο Αντάμωμαν της ΕΠΟΝΑ το Σάββατο!

  • Όλοι στο Αντάμωμαν της ΕΠΟΝΑ το Σάββατο!

Το γλέντι για τη 10ετία της ΕΠΟΝΑ, τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο, έμεινε αλησμόνητο, και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι μόνο το φετινό Αντάμωμαν, το σαββατόβραδο, θα σταθεί καλύτερο εκείνου. Γιατί είναι βέβαιοι ότι οι φίλοι τους, Πόντιοι και μη, σωματεία και παρέες, θα θελήσουν να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη Πόντο, υπό την οργανωτική μπαγκέτα της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.

Τι νόημα άλλωστε έχει ένα Αντάμωμαν αν δεν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις; Αν δεν γλυκάνει και δεν ευφράνει καρδιά και σώμα;

Η ΕΠΟΝΑ, όπως έδειξε την περσινή χρονιά με τον απερίγραπτο –σε κέφι και συμμετοχή κόσμου– χορό που διοργάνωσε για τα δεκάχρονά της, είναι αποφασισμένη και βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει μια μοναδική βραδιά σε όσους βρεθούν το Σάββατο στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Εκεί όπου αντί για υλικά αγαθά, θα... εκτεθούν συναισθήματα. Χαράς, ευφορίας, αλλά και το συναίσθημα του ανήκειν σε έναν όμορφο κόσμο – αυτόν των Ποντίων και του πολιτισμού τους.


Από το περσινό Αντάμωμαν της ΕΠΟΝΑ

Με την παρουσία τους στο Αντάμωμαν οι συμμετέχοντες φαίνεται ότι θα έχουν μια ευκαιρία να σταθούν, έστω και για λίγο, πάνω από τα προβλήματα και τις έγνοιες της καθημερινότητας, και να ψυχαγωγηθούν. Γιατί τι άλλο είναι παρά αγωγή της ψυχής η γλυκόλαλη κεμεντζέ, το επιβλητικό ταούλ' και το διονυσιακό αγγείο;

Ζώντας τον πολιτισμό του Πόντου μέχρι το μεδούλι, οι απόγονοι γλυκαίνουν και τις ψυχές των αδικοχαμένων προγόνων τους, αφού εκείνοι νιώθουν ότι η θυσία τους δεν ήταν μάταιη.

Στις καρδιές αυτών των νέων ανθρώπων που εντάσσονται σε μια ομάδα με τέτοια χαρακτηριστικά όπως η ΕΠΟΝΑ, η πατρίδα είναι ψηλά και τιμημένη. Το καθήκον να σταθούν άξιοι συνεχιστές της παράδοσης, να τιμήσουν τους προγόνους και τη μνήμη τους και να επιτύχουν την απονομή δικαιοσύνης για το στυγερό έγκλημα της Γενοκτονίας του λαού τους είναι πρωταρχικό. Μας το έλεγε και ο πρόεδρος της ΕΠΟΝΑ Αλέξανδρος Ευφραιμίδης με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων της Ένωσης. Σχεδιάζουν, έχουν στόχους, συμμετέχουν, παρεμβαίνουν, γίνονται μπροστάρηδες σε δράσεις γιατί είναι νέοι και καθαροί. Διασκεδάζουν όμως κιόλας, και παρέα συνδέονται.

Αύριο στο Περιστέρι θα ανταμώσουν στη σκηνή το πλατύ και αναγνωρίσιμο από όλους τους Πόντιους χαμόγελο του σπουδαίου καλλιτέχνη Στάθη Νικολαΐδη, τα σηκωμένα χέρια του Γιάννη Κουρτίδη που οι μύστες ξέρουν ότι κάποτε-κάποτε αφήνει το γλυκό τραγούδι του και χορεύει μόνος σε έκσταση, το δοξάρι της λύρας που με μοναδικό τρόπο απογειώνει ο Γιώργος Ατματσίδης βάζοντας άψιμον στο γλέντι, και η ξεχωριστή και πολυαναμενόμενη παρουσία του Πόλιου Παπαγιαννίδη που σπάνια εμφανίζεται στη νότια Ελλάδα.


Οι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το Αντάμωμαν της ΕΠΟΝΑ

Νεότερος στο χώρο αλλά με μέλλον, ο Κώστας Παπαδόπουλος θα μοιράσει το δικό του... φάρμακο στο Αντάμωμαν παίζοντας τη λύρα του, ακούραστος θα φυσήξει ήχους Ματσούκας ο Χριστόφορος Κοσμίδης με το αγγείο του, νταούλια δυνατά και ρυθμικά με διαφορετικό ύφος παιξίματος θα χτυπήσουν στους ρυθμούς της καρδιάς της νεολαίας ο Χρήστος Μαυρίδης και ο Κώστας Αθανασίου, πλήκτρα-συνεισφορά στην αρμονία της χαράς θα παίξει ο Κώστας Φουλίδης.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το Αντάμωμαν της ΕΠΟΝΑ.

Η μέρα της γιορτής έρχεται. Καλή επιτυχία!

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2016
22:00
Στο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.