7 Ιανουαρίου 2017, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουαρίου 2017, 11:27

Κουνουπίδι με καβουρμά και κρέμα γιαουρτιού στο φούρνο

  • Κουνουπίδι με καβουρμά και κρέμα γιαουρτιού στο φούρνο

Το κουνουπίδι γίνεται νοστιμότατο με ένα απλό βράσιμο σε καλά αλατισμένο νερό και μόνο τόση ώρα, όση χρειάζεται ίσα για να μαλακώσει. Στη συνταγή που σας προτείνουμε, παντρεύεται άριστα με τον παραδοσιακό καβουρμά.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουνουπίδι, γύρω στο 1½ κιλό 
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. καβουρμά 
  • αλάτι, μπούκοβο

Για την κρέμα 

  • 500 γρ. στραγγιστό  γιαούρτι 
  • 6 αυγά
  • ½ φλ. κορνφλάουρ
  • ⅓ φλ. ξερός δυόσμος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το βράζουμε  σε αλατισμένο μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανό και το σουρώνουμε.
  2. Κόβουμε τον καβουρμά σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Φτιάχνουμε την κρέμα γιαουρτιού: Σε μεγάλο βαρύ μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το γιαούρτι και το κορνφλάουρ, καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
  5. Βάζουμε το κουνουπίδι, τον καβουρμά, τον μαϊντανό και τη φέτα σε βαθουλό ταψί, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και  ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Περιχύνουμε με την κρέμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  7. Ψήνουμε για 20 –30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και να στερεοποιηθεί η κρέμα και σερβίρουμε το φαγητό κομμένο σε κομμάτια (όπως το μουσικά ή το παστίτσιο).
  • Πηγή: athinorama.gr / Άρτεμις Τζίτζη.