25 Σεπτέμβριος 2013, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:03

Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί απο τον σεισμό στο Πακιστάν

  • Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί απο τον σεισμό στο Πακιστάν

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός στο Πακιστάν. Οι νεκροί στη χώρα από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,7 Ρίχτερ της Τρίτης έφτασαν, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, τους 208.

Ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε μετά την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή.

"Αρχίσαμε να θάβουμε τους νεκρούς", δήλωσε ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αξιωματούχος της αστυνομίας του Αουαράν, της περιφέρειας της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν που επλήγη περισσότερο από το σεισμό. Πρόσθεσε ότι έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 373 άνθρωποι.

"Περίπου το 90% των σπιτιών στην περιφέρεια έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη κατέρρευσαν", δήλωσε ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Αμπντούλ Ρασίντ Μπαλούχ.

Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν) είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα. Σπαράσσεται από τη βία εναντίον της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, τις επιθέσεις των Ταλιμπάν και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αυτονομιστές αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουτσιστάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Πηγή: newsit.gr