30 Νοέμβριος 2016, 08:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2016, 08:07

Χιόνια και τσουχτερό κρύο την Τετάρτη – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

  • Χιόνια και τσουχτερό κρύο την Τετάρτη – Πότε βελτιώνεται ο καιρός
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια προβλέπει για την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα νότια θαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα πελάγη 5 με 7, και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παγετός τοπικά ισχυρός τη νύχτα προς Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα βορειά προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία θα υπάρξουν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο ή χιόνι στα παραθαλάσσια. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.