28 Νοέμβριος 2016, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2016, 10:08

Κακοκαιρία και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

  • Κακοκαιρία και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
    (Φωτ.: EPA / Michael Kappeler)

Μετά τις βροχές και τις καταιγίδες, στο σκηνικό του καιρού έρχονται να προστεθούν χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), και το Αιγαίο, ειδικότερα το ανατολικό.

Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ σε νοτιότερα ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν και στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας (τουλάχιστον 10 βαθμοί), τα χιόνια και οι βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Την Τετάρτη παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.